Βαλανοποσθικές συμφύσεις

Τι είναι οι βαλανοποσθικές συμφύσεις;

Οι βαλανοποσθικές συμφύσεις είναι μια φυσιολογική κατάσταση με την οποία γεννιούνται όλα τα αγόρια.

Είναι ένας φυσιολογικός ιστός που προκαλεί προσκόλληση της βαλάνου του πέους (κεφάλι) στο έσω πέταλο της ακροποσθίας (του δέρματος δηλαδή που καλύπτει τη βάλανο). Συνήθως λύνονται μόνες τους, χωρίς ιατρική παρέμβαση μέχρι την ηλικία των 4 ετών, κυρίως λόγω των φυσιολογικών βραδινών στύσεων του παιδιού. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να παραμένουν μέχρι την εφηβική ηλικία και να προκαλούν προβλήματα.

Η φυσιολογική ακροποσθία δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα ούτε και είναι απαραίτητη η έλξη της με βία. Το μόνο που χρειάζεται είναι απαλό πλύσιμο της περιοχής, με μικρή έλξη της προς τα πίσω, ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ, κατά την διάρκεια του μπάνιου του παιδιού με απλό παιδικό σαπούνι, όπως γινόταν στα αγόρια εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η βίαιη έλξη της ακροποσθίας προς τα πίσω, θα πρέπει να αποφεύγεται για να μην προκληθούν κακώσεις, αιμορραγία, φλεγμονές ή ψυχολογικό τραύμα.

Σε περιπτώσεις όμως, που υπάρχουν ασύμμετρες συμφύσεις μεταξύ της ακροποσθίας και της βαλάνου και υποτροπιάζουσες τοπικές φλεγμονές, η Κα Βασιλειάδου εφαρμόζει αρχικά συντηρητική αγωγή με τοπικές αλοιφές. Σε περιπτώσεις αδυναμίας λύσης των συμφύσεων συντηρητικά, πραγματοποιείται συμφυσιόλυση, μια απλή ιατρική πράξη, που μπορεί να γίνει στο ιατρείο υπό τοπική αναισθησία. Είναι μια  αναίμακτη ιατρική πράξη, κατά την οποία πραγματοποιείται αποκόλληση του δέρματος της ακροποσθίας από την βάλανο. Θα πρέπει να αποφευχθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός στο χείλος της ακροποσθίας ο οποίος θα οδηγήσει στη δημιουργία ουλής και εμφάνισης δευτερογενούς φίμωσης.

Οι γονείς πρέπει να συντηρήσουν το αποτέλεσμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι καθημερινό πλύσιμο της περιοχής και εκπαίδευση του ιδίου του παιδιού να το κάνει από μόνο του και να τηρεί βασικούς κανόνες υγιεινής. Με μαθηματική ακρίβεια αν δεν πλένεται η περιοχή θα ξανακολλήσει.

children

Έχετε κάποια απορία; Επικοινωνήστε μαζί μας

213 0287264

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;